Specialist
in zetwerk

Home > Materialen

Materialen

We bieden een uitgebreid assortiment aan materialen en kleuren, zodat we voor elk project het gewenste materiaal en de juiste kleur beschikbaar hebben.

Meer informatie

Diverse metaalsoorten

Senzimir Verzinkt

Koolstof staal dat in een afzonderlijk proces na het walsen in een zinkbad is gedompeld. Zo wordt de stalen plaat beschermd tegen roest en corrosie zodra het in gebruik wordt genomen.

RVS 304 Glad & geslepen

Geslepen RVS plaat heeft een borstelrichting over de lengte van de plaat.


Aluminium brute & traanplaat

De aluminium traanplaat is overal te plaatsen en zeer praktisch vanwege zijn antislip structuur. Deze plaat is ook toepasbaar voor wandbekleding, tafelbladen, meubelbekleding, traptreden en trapafdichtingen.

Blanke staalplaten

Koudgewalst staalplaat heeft een glad oppervlak en is donker van kleur. Verkrijgbaar in diverse diktes en afmetingen.

Cortenstaal

Cortenstaal, ook bekend onder de merknaam COR-TEN-staal, is een metaallegering, bestaande uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd.

Bladzink

Het metaal zink is een grijswit, enigszins blauwachtig metaal.


Plastisol coatings

TATA Steel Colorcoat HPS 200 Ultra

Colorcoat HPS200 Ultra is een coating op basis van polyvinylchlorideharsen (PVC). 
Aan de zichtzijde wordt HPS200 Ultra standaard geleverd met een unieke Scintilla-embossering. De achterzijde is standaard voorzien van een duurzame backcoat. Het staal onder de HPS200 Ultra coating is voorzien van een GalvalloyTM-laag (95% zink en 5% aluminium).

Kingspan XL Forté

Er zijn maar weinig materialen die zo kleurrijk en duurzaam zijn als Kingspan XL Forté. Deze beschermende coating van wereldklasse is beschikbaar in een breed gamma van kleuren en zorgt voor een barrière tegen de elementen bij gebruik op daken en gevels.

Plastisol Prelaq

Solano Nature NX, een uitermate robuust product op basis van ZA265 metallische bekleding, met een grote flexibiliteit en corrosiebestendigheid, speciaal ontwikkeld voor dak- en geveltoepassing in de meest veeleisende omgevingen; ook in industriegebieden en in kustgebieden.

Metallic coatings

TATA Steel Colorcoat Prisma

Colorcoat Prisma, voorgelakt staal met een 65 µm of 40 µm coating, is de beste combinatie van esthetische kwaliteit, lange termijn prestaties en duurzaamheid. Colorcoat Prisma kent als enige coating zelfs een 20 jarige kleurgarantie voor alle 29 standaard kleuren (van de kleurenkaart).

Granite HDX

Granite HDX is ideaal voor buitentoepassingen in de bouwsector, zoals daken en gevels. Omdat dit speciaal ontwikkelde coatingsysteem uitstekend bestand is tegen de meest uiteenlopende weersomstandigheden. Zowel het harde, koude, natte klimaat van het noorden als het warme, zonnige weer van het zuiden en de hoge UV-straling daar.

Kingspan Spectrum

Kingspan Spectrum is een gevestigde coating die esthetische schoonheid en gegarandeerde prestaties levert in een grote verscheidenheid aan toepassingen. Kingspan Spectrum zorgt voor een solide barrière tegen de elementen bij architectonische dak- en gevelsystemen.

Gladde coatings

Granite HDS

Granite® HDS van ArcelorMittal is een flexibel en duurzaam voorgelakt staal met een luxe satijnglans oppervlakteaspect. Granite® HDS met een verflaagdikte van 35µm heeft zich reeds jaren bewezen in buitentoepassing voor dak- en gevelbekleding. Het combineert een prima corrosie- en UV-bescherming met duurzaamheid en een esthetisch kleurenpalet.

Colorcoat PE

Colorcoat PE 15 / Interieurcoating heeft een basis van polyester en een kleur die RAL 9002 (grijswit) of 9010 (wit) benaderd. Door de hoge reflectie van licht kan op verlichtingskosten en dus de energierekening worden bespaard als deze coating wordt toegepast op de zichtzijde bij binnendozen en binnenzijde van sandwichpanelen.

Silicone Polyester

Polyester heeft een substraat van continu verzinkt staal met een gladde coating op basis van een polyesterhars, die uitsluitend geschikt is voor toepassing in niet-agressieve buitenomgevingen. SAB-profiel levert de coating standaard aan één zijde en in een laagdikte van ca. 25 µm. De andere zijde is steeds voorzien van een lichtgekleurde backcoat van ca. 10 µm dik.