Specialist
in zetwerk

Home > Wat we doen

Wat we doen

Wat doen we allemaal bij Zetprofiel Heteren B.V.?

Meer informatie

Slitten

Slitten of decoilen van stalen rollen is een cruciaal proces in een metaalzetterij. Het houdt in dat stalen rollen worden gesneden in vlakke platen of smalle stroken. Dit proces is essentieel om de stalen rollen geschikt te maken voor verdere verwerking en om aan gewenste de specificaties te voldoen.

De rollen worden geladen in een slitmachine, die ze nauwkeurig snijdt in stroken of vlakke platen van de gewenste lengte & breedte. De vlakke platen worden vervolgens klaargezet om geknipt te worden aan de hand van de werktekeningen.

Als de slitmachine de vlakke platen op strook heeft gesneden dan kunnen de stroken direct op de zet óf kantbank geplaatst worden om de juiste zetwerken er van te produceren.

Knippen

Het knippen van de vlakke platen is een belangrijk proces in de metaalbewerking. Tijdens dit proces worden de vlakke platen nauwkeurig geknipt/gesneden in de gewenste afmeting. Dit gebeurt met behulp van de knipscharen van Safan Darley.

Het doel is om de vlakke platen op de gewenste afmetingen te knippen voordat het naar de zetbanken gaat om de juiste vormen erin te buigen.

Kanten

Een kantbank is een essentieel gereedschap in de metaalbewerkingsindustrie. Het is een machine die wordt gebruikt om metalen platen te buigen en te vormen in verschillende hoeken en vormen.

De kantbank heeft een boven- en onderbalk met gereedschappen, zoals stempels en matrijzen, die nauwkeurig op elkaar worden afgestemd om het buigproces te beheersen.

De kanter plaatst de metalen plaat tussen de boven- en onderbalk en programmeert de machine om de gewenste buigingen uit te voeren. Dit maakt het mogelijk om diverse zetwerken te produceren van 0.75 t/m 2.00 mm plaatdikte & tot een maximale plaatlengte van 6000mm.

Zetten

Een zetbank/zwenkbuiger is een nuttige machine in de metaalbewerkingsindustrie die wordt gebruikt voor het buigen van metalen platen. De zwenkbuiger heeft een beweegbare arm die het metalen werkstuk vasthoudt en deze in verschillende vormen kan buigen.

Dit geeft de operator de mogelijkheid om complexe en driedimensionale vormen te creëren. De machine kan tot 1.00 mm plaatdikte produceren met een maximale lengte van 4000 mm.